Vertonghen dacht vorig seizoen al aan stoppen bij RSC Anderlecht

Anderlecht-pion Vertonghen onthult: "Ik dacht al aan stoppen"

18 december 2023 om 23:01
Laatste update: 18 december 2023 om 23:19

Bij RSC Anderlecht wil men heel graag nog lang door met Jan Vertonghen. De verdediger heeft echter een aflopend contract en weet ook nog niet wanneer het voetballen zal aflopen voor hem.

Bij Extra Time onthult Vertonghen dat het niet veel had gescheeld of hij was nu al voetballer af. "In het voorjaar dacht ik dat ik mijn contract zou uitdoen en dan stoppen", zegt de RSC Anderlecht-verdediger. Daar was ook een goede reden voor bij Vertonghen. "Ik had heel wat last van blessures en dat leek maar niet opgelost te raken. Het was voor mij een teken dat ik misschien moest stoppen omdat ik later nog met mijn kindjes wil voetballen", legt Vertonghen uit.

Hij raakte echter toch weer fit en is momenteel bijzonder belangrijk voor Anderlecht. Bij paars-wit wil men dan ook heel graag met hem door. Vertonghen zelf heeft nog geen beslissing genomen. "Het gaat nu zo goed... . Ik heb die beslissing vooruitgeschoven en zal pas in het voorjaar een beslissing nemen", aldus Vertonghen nog.

Nieuwe carrière
Als hij stopt, is dat mogelijk meteen ook het afscheid van Vertonghen in het Belgisch voetbal. Trainer worden lijkt hij niet te gaan doen. "Nee, ik word geen trainer", is de Rode Duivel duidelijk. "Ik heb mijn cursus wel gevolgd omdat die kans er nu eenmaal was. Dus wie weet als ik eens de kriebels krijg om terug te keren in het voetbal, maar ik denk het niet", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.