Jan Vertonghen neemt het op voor Carl Hoefkens na uitspraken over Schmeichel

Hoefkens krijgt steun van Vertonghen, maar: "Heel lelijk dat Standard dit deelt"

18 december 2023 om 22:23

Heel wat commotie de voorbije dagen over de uitspraken van Carl Hoefkens over Kasper Schmeichel. De coach van Standard werd bekritiseerd na zijn woorden over de Deense doelman. Jan Vertonghen kijkt echter vooral naar Standard zelf.

"Als we in een goede positie komen in het strafschopgebied, trap dan maar op doel. Deze keeper (Kasper Schmeichel, red.) raakt niet tot bij de paal. Plaats de bal in de hoeken en het is gegarandeerd een doelpunt", gaf Hoefkens aan in een filmpje dat door de club werd gedeeld.

Uitspraken die in het verkeerde keelgat waren geschoten bij Anderlecht-coach Brian Riemer, die uithaalde naar de trainer van Standard. Vertonghen neemt het echter op voor Hoefkens. "De coach mag zoiets zeker zeggen", geeft de ervaren pion van Anderlecht aan bij Extra Time.

Vertonghen weet dan ook dat zulke dingen wel vaker voorkomen in de kleedkamer. "Wij worden ook gefilmd in de rust en je zegt weleens dingen over de tegenstander. Veel erger dan dit zelfs", klinkt het nog. Al begrijpt de verdediger niet waarom Standard die beelden ook openbaar heeft gemaakt. "Ik vind het heel lelijk dat dit wordt gedeeld", aldus Vertonghen nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.