Ook Degryse is hard voor ref en VAR: “Verpesten het voor voetballiefhebber”

Ook Degryse is hard voor ref en VAR: “Verpesten het voor voetballiefhebber”

18 december 2023 om 10:45

Er was veel controverse tijdens de topper tussen Club Brugge en KAA Gent. Scheidsrechter Jonathan Lardot en de VAR waren kop van jut na de veelbesproken wedstrijd. Ook Marc Degryse mengt zich in de discussie.

De beslissingen van de ref waren volgens Degryse bepalend. “Wat als scheidsrechter Lardot wél een penalty gefloten had voor de fout op Cuypers? Met die onbeantwoorde vraag blijf ik zitten na Club Brugge-KAA Gent. Hoe je het ook draait of keert: mocht hij de bal op de stip gelegd hebben, kon dat een hele andere wedstrijd opleveren. Dan waren de scenario's anders.”

Volgens de analist had de VAR ook moeten ingrijpen. “Je ziet Mechele trekken aan de arm van Cuypers. Ik vond het wél een strafschop en ik vind dat de VAR had moeten ingrijpen. Zulke fases verpesten het eigenlijk voor de voetballiefhebber. Zeker als er kort nadien twee penalty's voor Club gefloten worden - die waren trouwens helemaal terecht”, citeert Het Laatste Nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.