Riemer sneert naar Standard na beelden Hoefkens

Riemer sneert naar Standard na beelden Hoefkens: “Verkeerd en persoonlijke aanval”

18 december 2023 om 10:26
Laatste update: 18 december 2023 om 10:31

Er werden beelden op sociale media getoond van Standard-coach Carl Hoefkens die de zwakke punten van Anderlecht-doelpunt Kasper Schmeichel toonde. De woorden van Hoefkens waren echter niet mals.

"Als we in een goede positie komen in het strafschopgebied, trap dan maar op doel. Deze keeper (Kasper Schmeichel, red.) raakt niet tot bij de paal. Plaats de bal in de hoeken en het is gegarandeerd een doelpunt”, is er op het filmpje van Hoefkens te horen.

Schmeichel zelf bleef er kalm onder, maar coach Brian Riemer is niet te spreken over de video. “Het is jammer dat een club zelf die beelden gaat verspreiden in een filmpje op sociale media."

Riemer vindt het niet kunnen dat Schmeichel persoonlijk geviseerd wordt. "Dat is verkeerd. Ik hou van voetbal en concurrentie, maar het moet fair blijven. Als clubs moeten we erover waken dat we niet te persoonlijk anderen aanvallen.”

Volgens Riemer heeft Schmeichel nog niet geblunderd. "Ik heb Kasper de laatste wedstrijden niet in een beslissende rol gezien, maar ik herinner me ook geen fouten die ons punten hebben gekost. Kon hij beter doen? Ja."

Tegen Antwerp keepte de Deen een ijzersterke wedstrijd. "En vandaag (gisteren, red.) heeft Schmeichel geantwoord met een sterke prestatie. Op die manier reageren sterke karakters."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.