Gerucht: 'Barcelona en Real Madrid willen Anderlecht in 'Super League''

16 december 2023 om 14:40

Het Europese Hof van Justitie moet op 21 december een belangrijke uitspraak maken. Dan weten Real Madrid en Barcelona of zij hun 'Super League' mogen organiseren. En dat kan ook gevolgen hebben voor RSC Anderlecht.

Volgens Mundo Deportivo wil men bij Barcelona en Real Madrid een Super League nog niet opgeven. Sterker nog, het heeft al nieuwe stappen gezet om die op te richten. De Spaanse bron geeft aan dat er al verschillende ploegen werden gecontacteerd om eventueel deel e nemen aan de competitie.

Daarvoor denkt men bij de twee Spaanse topclubs aan 'gevallen grootmachten', die in het verleden wel goede resultaten wisten neer te zetten in Europa, maar het nu moeilijker hebben. Onder andere PSV, Feyenoord, Rode Ster Belgrado enkele Portugese clubs en ook RSC Anderlecht worden genoemd als mogelijke deelnemers. In totaal werden zo'n zestig clubs gecontacteerd.

Veel zal echter afhangen van de beslissing van het Europese Hof van Justitie. Als Barcelona, Real Madrid en hun investeerders te horen krijgen dat een Super League georganiseerd mag worden, zullen de volgende stappen genomen worden om de competitie te maken.