Henk Mariman maakt bekend wanneer hij bij Anderlecht begint

Mariman dankt OHL en maakt startdatum bij RSC Anderlecht bekend

16 december 2023 om 14:01

Jean Kindermans staat binnenkort te vertrekken bij RSC Anderlecht, waardoor de Brusselaars een opvolger nodig hadden. Het is inmiddels ook al even bekend dat dat Henk Mariman zal worden, die nu ook zijn startdatum bij paars-wit bekend heeft gemaakt.

Mariman verlaat Oud-Heverlee Leuven en zal samen met Mikael Hemmersman en Peter Verbeke voor de jeugdopleiding van Anderlecht zorgen. Vanaf 2 januari zal Mariman aan de slag gaan bij de Brusselaars, dat verklapte hij zelf of LinkedIn.

In zijn boodschap had hij ook nog een dankwoord klaar voor OHL. rIk wil OH Leuven bedanken voor de kansen de afgelopen 4,5 jaar. Het project was een zeer leerzame reis! Starten in een Leuvense cultuur, met nieuwe mensen, in een andere omgeving… Het maakt het opzetten van een opleiding steeds weer een spannende uitdaging. Altijd afhankelijk van het achterland en sterktes van de club én zijn mensen', schreef hij.

De manier van werken bij OHL maakte ook indruk op Mariman. 'Nooit eenzijdig te kopiëren vanuit een andere ervaring, altijd uniek in zijn eigen context. Ik heb in Leuven heel wat gedreven voetballiefhebbers leren kennen met een sterke expertise. Gewerkt met een team dat zich heeft gesmeten. Ik heb veel ervaren en geleerd. In de mindere periodes en in de sterkte momenten… Ik ben dankbaar! Ik kijk met veel ‘goesting’ uit naar de volgende reis en ervaring', besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.