Boskamp denkt aan Vermeeren, Heynen en Balikwisha voor Gouden Schoen

Boskamp heeft opvallende namen in gedachten voor tweede stemronde Gouden Schoen

16 december 2023 om 23:20

We naderen het einde van 2023, waardoor er ook al kan worden uitgekeken naar het Gala van de Gouden Schoen. De tweede stemronde daarvoor is geopend en stemgerechtigden kunnen hun dre favorieten kiezen. Ook Johan Boskamp.

Aangezien de prijs wordt verdeeld na twee stemrondes lijken pionnen zoals Victor Boniface, Teddy Teuma en Mike Trésor geen enkele kans te maken op de Gouden Schoen. Verder moet er ook nog gestemd worden voor de tweede ronde en daar heeft Boskamp enkele opvallende namen voor in gedachten.

"Ik denk in de eerste plaats toch aan Arthur Vermeeren", klinkt het bij Het Belang van Limburg. "Wat hij op zijn leeftijd heeft laten zien in de Champions League, dat is wereldklasse. Andere namen die me spontaan te binnen schieten zijn die van Michel-Ange Balikwisha en Bryan Heynen", geeft de Nederlander aan.

Dus geen prijsschutters zoals Kevin Denkey of Mohamed Amoura, die bij Union bijzonder sterke prestaties neerzet. Al heeft Boskamp met Alessio Castro-Montes toch één speler van de JPL-leider in gedachten.

De winnaar
Toch zullen die stemmen volgens Boskamp maar weinig gaan uitmaken. Hij denkt al te weten wie de prijs zal winnen: Toby Alderweireld. "Ik zie zelfs niemand in zijn buurt komen. Als je met Antwerp de dubbel pakt, de kampioenengoal maakt en ook dit seizoen op een hoog niveau blijft presteren, dan verdien je hem gewoon", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.