Agenda van JPL '24-'25 ligt nu al vast

Agenda van JPL '24-'25 ligt vast: zelfde formule, dus grotendeels zelfde planning

12 december 2023 om 22:00

De heenronde van de huidige Jupiler Pro League ligt pas achter de kiezen, maar daar is de planning voor de volgende jaargang al. In 2024-2025 zal de vaderlandse competitie grotendeels volgens hetzelfde stramien verlopen. Ook de fans van de Challenger Pro League kunnen hun agenda al bij de hand nemen.

Net als de voorbije jaren gebruikelijk was, vat de nieuwe competitie aan in het laatste weekend van juli, op vrijdag 26 juli om precies te zijn. Dat het een drukke sportzomer zal worden, staat nu al vast. Twee weken er nog maar zal de finale op Euro 2024 in Duitsland afgewerkt zijn. En op diezelfde vrijdag 26 juli wordt ook het startsignaal voor de Olympische Spelen in Parijs gegeven. De Jupiler Pro League verkeert dus in fraai gezelschap.

Het competitieformat blijft volgend seizoen ongewijzigd. In een notendop betekent dat: zestien ploegen in de JPL, met een Champions Play-Off met zes deelnemers en de vier laatsten die degradatie proberen ontlopen in een onderlinge Play-Down. Daardoor ziet ook de planning er min of meer identiek uit. De laatste speeldag van de reguliere competitie valt in het weekend van 15 en 16 maart 2025. Twee weken later trappen de Play-Offs af. Ten laatste op zondag 25 mei weten we wie zich tot Belgische landskampioen 2025 kroont. De finale van de Croky Cup is dan weer voor donderdag 1 mei, het Feest van de Arbeid.

Challenger Pro League
Ook een niveautje lager is de agenda bepaald. Daar krijgen de clubs een beetje langer respijt tijdens de zomermaanden. Op 16 augustus openen de debatten. In het weekend van 19 en 20 april 2025 moeten de kampioen en de andere promovendus gekend zijn. Vanaf dan beginnen de Play-Offs voor promotie. Daar kan nog een derde promovendus uit voortkomen.