Moris (Union) reageert op opvallende statistiek

Moris reageert (Union) op knappe statistiek: “Denk dat het mijn beste seizoen is”

12 december 2023 om 17:29

Anthony Moris, doelman van Union Saint-Gilloise, werd onlangs gekroond tot Europa's meest gebruikte keeper in 2023, met een indrukwekkende 5.680 minuten aan speeltijd. Hij deelde zijn verrassing en trots over deze prestatie met RTBF. 

Moris benadrukte zijn hoop om tijdens de Play-Offs zijn beste vorm te bereiken: "Ik denk dat dit seizoen mijn beste is. Ik hoop mijn topvorm te bereiken tijdens de Play-Offs." Zijn vastberadenheid om zijn spel te verbeteren, zelfs onder de veeleisende omstandigheden van een druk voetbalseizoen, was duidelijk: "Ik ben nog steeds aan het verbeteren, vooral op het vlak van positionering."

"Ik hoop mijn topvorm te bereiken tijdens de Play-Offs", gaf de doelman nog mee. Hij gelooft dat hij nog steeds veel kan groeien en hoopt dit dan ook richting de Play-Offs te doen. Sinds de terugkeer van Union naar de Jupiler Pro League in 2021 heeft Moris 120 van de 126 mogelijke wedstrijden gespeeld, waarvan hij er slechts één miste vanwege COVID en vijf bekerwedstrijden op basis van roulatie.