Genk spoelt bekerkater door met zege op Eupen

Genk spoelt bekerkater door met zege op Eupen

10 december 2023 om 17:57

KRC Genk heeft zondag gedaan wat het moest doen tegen KAS Eupen, winnen. De Limburgers – die eerder deze week uit de Beker van België werden geknikkerd – haalden het met 1-3.

Na de onaangename avond aan de kust en de bekeruitschakeling tegen KV Oostende, had Genk iets recht te zetten. Tegen Eupen zou dat op papier moeten lukken, maar het ging niet al te simpel voor de Limburgers in de Oostkantons. Het had de hulp nodig van Slonina om op voorsprong te komen. Vlak voor de rust miste de Eupen-dpelman de bal. Sor profiteerde en tekende voor de 0-1.

In de tweede helft ging het goed op en af. Beide ploegen kregen ook kansen. Op aangeven van El Khannouss verdubbelde Paintsil de score. Genk liet het daarna liggen om op 0-3 te komen en Charles-Cook prikte tegen. Zo werd het toch nog spannend. Genk hield stand en helemaal in het slot van de match zette Tolu de eindstand op het bord.

Door de zege staat Genk nu op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League met 28 punten. Dat is één punt meer dan Club Brugge. Eupen staat dertiende met 15 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.