'AZ moet keeperswissel gaan doorvoeren in cruciale week door ongeluk in de gym'

'Enorme tegenvaller AZ: doelman Ryan mist cruciale week door opmerkelijk ongeluk'

10 december 2023 om 17:36

Een fikse tegenvaller voor AZ: de Alkmaarders moeten het zonder Mathew Ryan doen, in de cruciale duels met Legia Warschau en PSV. Door een ongeluk in de gym is de ex-doelman van KRC Genk en Club Brugge geblesseerd geraakt aan zijn hoofd, weet het doorgaans betrouwbare AZAlerts.

Ryan lijkt dit kalenderjaar dus niet meer in actie te komen bij AZ, dat nog tegen Legia, PSV en HHC Hardenberg speelt. Naar verluidt heeft dat dus te maken met een ongeluk in de sportschool. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar Ryan heeft in ieder geval een hoofdblessure opgelopen. Het is nog niet duidelijk of Ryan wel in actie kan komen op de Asia Cup in januari met Australië. Dat zal onderzoek uit moeten wijzen.

Door de kwetsuur van Ryan zal Hobie Verhulst naar alle waarschijnlijkheid weer plaatsnemen onder de lat bij AZ. De dertigjarige goalie speelde dit seizoen nog geen wedstrijd in de hoofdmacht, maar was voor de komst van Ryan nog eerste keeper in Alkmaar. Toen maakte hij echter de nodige foutjes.

In de komende week staat er dus veel op het spel voor AZ. De ploeg van Pascal Jansen moet winnen van Legia om te kunnen overwinteren in de Conference League, terwijl de belangen tegen PSV ook groot zijn.