Club Brugge komt te laat op gang en blijft steken op een gelijkspel tegen Mechelen

10 december 2023 om 15:26

Club Brugge heeft zondag in de Jupiler Pro League met de punten gemorst. Tegen KV Mechelen kwam het in het AFAS Stadion niet verder dan 0-0. Twee goals van Blauw-Zwart werden afgekeurd.

In de Beker van België roteerde Deila. Zondag bracht de trainer van Club Brugge bracht De Cuyper, Spileers Vetlesen, Buchanann, Zinckernagel en Jutgla terug in de ploeg. Skov Olsen begon dan weer op de bank. Mechelen was 'bekervrij'. Hasi bracht dezelfde elf aan de aftrap, die op de vorige speeldag met 0-2 verloren van STVV.

Club Brugge kreeg al zes duels na elkaar (Jupiler Pro League, Conference League en Beker van België samen) geen doelpunt tegen. In de beginfase van de match van zondag kon Bassette de reeks van Mugnolet teniet doen, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld.

Het moment van de eerste helft was voor Club Brugge. Na 13 minuten deed de netten trillen, maar de wedstrijdleiding was van oordeel dat Nielsen met de bal over de achterlijn was gegaan. Zo bleef het 0-0 in het AFAS Stadion. Met die score gingen we ook rusten. Het weinige doelgevaar kwam nog van de thuisploeg.

In het eerste kwartier na de rust nam KV Mechelen het balbezit over van Club Brugge. Goed voetbal kregen we niet te zien. Wel zagen we een Zinckernagel die met vuur speelde. Meteen nadat hij zijn eerste gele kaart pakte, flirtte hij met zijn tweede gele kaart. Ook Vanlerberghe solliciteerde naar geel toen hij Jutgla tegen de grond trapte. Laforge deed evenwel teken dat de bal werd gespeeld. Dat was niet zo.

Iets voor het uur greep Deila in. Nielsen, Buchanan en Zinckernagel moesten naar de kant. Onyedika, Meijer en Skov Olsen kwamen tussen de lijnen. Even later moest aan de andere kant Bassette met een blessure naar de kant. Lauberbach was diens vervanger.

Club Brugge had het na de rust moeilijk. Toch had het zomaar op voorsprong kunnen komen. In de 68e minuut kreeg Mechelen de bal achterin niet weg. Het leer viel in de zestien voor de voeten van Vetlesen, maar die besloot hoog over. De kans gaf Club Brugge moet en Blauw-Zwart - met invaller Nusa tussen de lijnen - vatte post op de helft van de bezoekers.

De kansen voor Club Brugge volgden. Een doelpunt van Thiago werd afgekerud wegens buitenspel en Skov Olsen mikte op Coucke. In het slot van de partij was het overleven voor Mechelen. Nusa trof de paal en in de herneming kreeg Tiago - die de bal recht op zijn lichaam kreeg - het leer ook niet in doel. Ook in de 7 extra minuten viel het doelpunt niet. Zo bleef het bij 0-0 in Mechelen.