MIchael verschueren over zijn vertrek bij RSC Anderlecht

Verschueren over vertrek bij Anderlecht: "Ik was kwaad, mijn werk was niet af"

10 december 2023 om 18:13

Michael Verschueren nam in september 2023 ontslag bij de Raad van Bestuur bij RSC Anderlecht. Zo kwam er na bijna 50 jaar een eind aan het tijdperk van de familie Verschueren bij de Brusselaars. Hij blikt terug op zijn vertrek als sportief directeur bij de club.

Verschueren zegt bij Eleven Insiders dat hij toch frustraties had toen zijn periode als sportief directeur bij RSC Anderlecht tot een eind kwam. “Die had ik, maar nu niet meer”, aldus Verschueren. "Ik was kwaad omdat mijn werk niet af was. Het was echt niet af", voegt hij toe.

Verschueren was vooral gefrustreerd door de timing destijds. "Het was midden in het seizoen. Ik had dingen voorbereid die ik niet heb kunnen realiseren. Daarbovenop heb ik geen goede resultaten kunnen neerleggen, dan ben je niet tevreden", klinkt het.

De voormalig sportief directeur had naar eigen zeggen graag meer tijd gekregen. "Ik vond toen niet dat ik genoeg tijd gekregen heb. Maar it is what it is. Ik heb een stap achteruit genomen en dat heeft wat tijd nodig gehad, maar ik ben nu tevreden met de invulling van mijn leven", voegt Verschueren toe.

Of hij zichzelf ooit nog aan de slag ziet bij RSCA vindt hij een moeilijk punt. "Dat is misschien een overbodige vraag. De club is structureel veranderd en de mensen die er nu aan de slag zijn zullen morgen niet vertrekken. Als de kans zich zou voordoen is het ook nog maar de vraag of ik de juiste man ben om een bepaalde functie in te vullen", besluit Verschueren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.