Mazzu ziet Charleroi dubbele voorsprong weggeven

Mazzu ziet Charleroi dubbele voorsprong weggeven: “Al veel tegengoals gekost”

7 december 2023 om 15:45
Laatste update: 7 december 2023 om 15:45

Sporting Charleroi stond op de Bosuil 0-2 voor tegen Royal Antwerp FC in de Croky Cup. Uiteindelijk ging de titelverdediger nog met de zege aan de haal, 5-2. Felice Mazzu sprak met Sporza.

Mazzu wijst naar individuele fouten bij Charleroi. "Ik denk niet dat de 1-2 alles veranderd heeft. Antwerp geloofde er daardoor natuurlijk wel weer in. Maar je mag niet vergeten dat we meteen na de rust nog een grote kans op de 1-3 kregen. In de laatste twintig minuten hebben we te veel individuele fouten gemaakt. Dat heeft ons dit seizoen al veel tegengoals gekost.”

Antwerp stoomde meteen door. “We hebben niet getwijfeld tot aan de 2-2, want we hadden kansen. Maar na de 3-2 werd het moeilijk. We lieten toen ook nog een kans liggen om terug te komen tot 4-3 en meteen daarna maakt Antwerp er 5-2 van. We maakten te veel fouten in die situaties, met en zonder de bal.”

Charleroi had volgens Mazzu genoeg kansen. “We hebben het de eerste 70 minuten uitstekend gedaan, je speelt hier wel op Antwerp. Daarna wordt een bal op de lijn gekeerd, missen we een penalty en zetten zij hun kansen wel om. We moeten op de details blijven werken, want die hebben het verschil gemaakt in de laatste 20 minuten."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.