De Bruyne in selectie WK-clubs van Man City

De Bruyne in selectie WK-clubs van Man City, mogelijk dit jaar nog speeltijd

6 december 2023 om 21:02

Kevin De Bruyne is opgenomen in de selectie van Manchester City voor het WK voor clubs. De wereldvoetbalbond FIFA heeft officieel bekendgemaakt dat De Bruyne onverwachts is opgenomen in de selectie van The Citizens. Dit betekent dat De Bruyne mogelijk toch dit jaar nog in actie komt, de Rode Duivel revalideert van een hamstringblessure.  

De Bruyne viel op 11 augustus tijdens de match tussen Burnley en Manchester City uit met hamstringletsel. De Bruyne werd vervolgens geopereerd en pas in 2024 terugverwacht. Het loopt nu met het WK voor clubs mogelijk toch anders. Samen met Jérémy Doku is De Bruyne opgenomen in de selectie van Manchester City.

De wedstrijden in het WK voor clubs vinden plaats op 19 en 22 december. In de halve finale wacht Leon of Urawa Red Diamonds voor Manchester City. In de finale treft City mogelijk Al Ahly, Al Ittihad, Auckland City of het Fluminense.

Hoofdtrainer Pep Guardiola blikte alvast vooruit op het toernooi namens Manchester City. “Dit toernooi is erg belangrijk, zeer prestigieus. Het is niet gemakkelijk om je te kwalificeren of het te winnen. We missen slechts één trofee om de cirkel compleet te maken en alle titels te winnen die City kan hebben”, deelt Guardiola via de officiële kanalen van de FIFA.