‘Vetlesen had tweede geel kunnen krijgen’

Boucaut over Club Brugge - Standard: ‘Vetlesen had tweede geel kunnen krijgen’

4 december 2023 om 10:42
Laatste update: 4 december 2023 om 11:22

Club Brugge wist zondag de drie punten thuis te houden tegen Standard. De mannen van Ronny Deila pakken een deugddoende zes op zes tegen OHL en de Rouches en springen op die manier over Cercle in het klassement. 

In Complètement Foot, het Waalse equivalent van Extra Time, blikt Alexandre Boucaut terug op een aantal beslissingen tijdens de partij tussen Brugge en Standard. Volgens Boucaut leverde de scheidsrechter een prima prestatie. "Jasper liet ons spelen en hij had een goed gevoel voor het spel”, geeft de voormalige scheidsrechter aan. 

Volgens Boucaut was er één cruciale fase. Rond de 40e minuut maakte Hugo Vetlesen een overtreding. "Dat was een benauwde situatie. Maar het is niet duidelijk genoeg om te beslissen of het een gele kaart is of niet", klinkt het, geciteerd door RTBF.

"De overtreding leek me wel steviger dan die op RWDM vorige week, waarvoor de kaart werd getoond. Het zou niet verkeerd zijn geweest als hij van het veld was gestuurd. En het is normaal dat het reacties uitlokt, want als Brugge de wedstrijd met 10 man had moeten uitspelen, had dat de hele wedstrijd kunnen veranderen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)