KRC Genk en KAA Gent delen de punten na gelijkmaker in minuut 99

KAA Gent pakt een punt in de 99e minuut tegen KRC Genk

3 december 2023 om 15:28
Laatste update: 3 december 2023 om 15:53

In de eerste Jupiler Pro League-topper van zondag deelden KRC Genk en KAA Gent de punten. In de 99e minuut kwamen de Buffalo's pas langzij.

Beide ploegen speelden deze week Europees. Genk verloor bij Fiorentina en flirt met de uitschakeling in de Conference League. In dezelfde competitie won Gent ruim en verzekerde zich van Europese overwintering. Op donderdag viel Nardi met een horrorblessure uit. De spelers van Gent droegen daarom voor de match een uitrusting om de doelman een hart onder de riem te steken.

Vlak voor de match moest bij KAA Gent De Sart geblesseerd afhaken. In zijn plaats kwam Gandelman in de ploeg. Ook Gift Orban mocht starten. Bij de thuisploeg keerde El Khannous terug in de basis. Tegen Fiorentina kwam de creatieve middenvelder niet verder dan een invalbeurt.

Onterecht doelpunt
In Limburg sneeuwde. Gelukkig was het voetbal van beide ploegen hartverwarmend. Zowel Genk als Gent kozen voor de aanval en versierden kansen. Het waren de Buffalo die op voorsprong kwamen via Tissoudali. Eigenlijk had het doelpunt er niet mogen komen, want de bezoekers scoorden na een onterecht toegekende inworp voor Gent.

Door Sor kantelde de partij. Tien minuten na de openingsgoal scoorde hij de gelijkmaker. In het begin van de tweede helft was het weer raak. Hij dook op in de rug van zijn tegenstander, omspeelde Vandevoordt en tekende voor de 2-1. Daarna bleef het goed op en af gaan. Gent liet het lang na om gelijk te komen. Terwijl Genk het vergat af te maken.

Tolu van het veld gedragen
Toen het eindsignaal naderde, viel Tolu geblesseerd uit na een botsing. De aanvaller moest met een draagberrie van het veld. Onder meer Orban hielp dragen. Het spel had een hele tijd stilgelegen waardoor we 10 minuten extra kregen. In de 99e minuut kon Gent alsnog gelijkmaker. Tissoudali verlengde met zijn heup het leer en zette de 2-2 eindstand op het bord.