Gent klom bij Genk op voorsprong na een onterechte inworp voor de Buffalo's

3 december 2023 om 14:45

Zondag kwam KAA Gent in de Cegeka Arena na 12 minuten op voorsprong. Het doelpunt had er evenwel niet mogen komen. De Buffalo's kregen immers onterecht een inworp waarna de openingsgoal volgde.

Toen de bal over de achterlijn ging, was het Gent dat mocht inwerpen. De bal had evenwel voor Genk moeten zijn. Toen de bal weer in het spel was, speelde Gift Orban door tot bij Malick Fofana. De jongeling haalde de achterlijn en bediende Tarik Tissoudali. De Marokkaan knalde daarna de 0-1 op het bord.

Nog voor de rust kwam KRC Genk op gelijke hoogte. Yira Sor hing de bordjes weer in evenwicht. Meteen in het begin van de tweede helft tekende Sor voor zijn tweede van de namiddag, 2-1 voor de thuisploeg ondanks de pech bij het openingsdoelpunt.