Wedstrijdverslag Red Flames-Schotland

Red Flames spelen gelijk tegen Schotland in Nations League

1 december 2023 om 22:25
Laatste update: 1 december 2023 om 22:26

De Red Flames namen het in de Nations League op tegen Schotland. Een overwinning had ideaal geweest in verband met groepswinst over de streep te trekken op de laatste speeldag tegen Nederland, maar tegen de stugge Schotse vrouwen bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

Het was even wachten op een eerste kans want beide landen hielden elkaar in evenwicht. Tessa Wullaert zorgde na twintig minuten voor een eerste gevaar, maar haar geplaatst schot ging een metertje naast.

Na een halfuur kwamen de Red Flames op voorsprong. Detruyer maakte de 1-0 na een knappe aanval van de Belgische dames. Lang stond die voorsprong echter niet op het bord. Drie minuten later zorgde Cuthber met een afstandsschot voor de 1-1 ruststand.

De Schotten begonnen sterk aan de tweede helft en na een corner was het bijna raak. Een kopkans vloog maar net over het doel van Euvrard. De Schotten duwden de Flames naar achteren en de thuisploeg kwam moeilijk aan de overkant.

Uiteindelijk bleef de eindstand bij 1-1. De Red Flames tellen nu acht punten en staan tweede in Groep 1. Schotland staat laatste met twee punten. In de andere wedstrijd bekampen Nederland en Engeland elkaar (voorlopig 2-2).