KRC Genk start aan state-of-the-art-trainingscomplex

Masterplan KRC Genk met state-of-the-art-trainingscomplex van 20 miljoen euro

27 november 2023 om 13:13

KRC Genk gaat een nieuw state-of-the-art-trainingscomplex bouwen. De plannen werden op de webstek van de Limburgers uit de doeken gedaan. De bouw begint in het najaar van 2024.

Het trainingscomplex zal de naam H. Essers Training Center krijgen, de naam van de hoofdsponsor sinds september. KRC Genk heeft een masterplan zegt algemeen directeur Erik Gerits. “Op die manier willen we al onze voetbalactiviteiten, van de jeugd, over de ladies tot de eerste ploeg samen brengen op één site en dat in de schaduw van de terril van Waterschei. Geen enkele andere club in ons land doet ons dat na.”

KRC Genk wil ook de infrastructuur van Jong Genk en KRC Genk Ladies vernieuwen en ook de Cegeka Arena moet een flink onderhoud krijgen. Het stadion van KRC Genk zal gerenoveerd en uitgebreid worden. Het trainingscomplex kost twintig miljoen euro, maar het volledige masterplan zou zo’n zeventig miljoen euro kosten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.