Arsenal verovert koppositie in Engeland

Arsenal verovert koppositie in Engeland, goal van Trossard werd afgekeurd

25 november 2023 om 20:36
Laatste update: 25 november 2023 om 21:33

Arsenal en Rode Duivel Leandro Trossard hebben zaterdagavond de koppositie veroverd in de Premier League. Een doelpunt van Kai Havertz in de blessuretijd maakte het verschil voor The Gunners, die Manchester City en Liverpool passeren. Bij Arsenal speelde Trossard de hele match.

Door het gelijkspel tussen Manchester City en Liverpool (1-1) eerder op de zaterdag, begon Arsenal aan de uitwedstrijd tegen Brentford in de wetenschap dat een overwinning genoeg was om de leiding te pakken in de Premier League. Het slagen van die missie léék aanvankelijk een brug te ver.

Arsenal had immers alle moeite met Brentford en mocht in de eerste helft van geluk spreken dat een kapitale fout van doelman Aaron Ramsdale niet werd afgestraft. Op slag van rust werd een doelpunt van Trossard afgekeurd vanwege buitenspel, na inmenging van de VAR.

Normaal gesproken loopt Arsenal over van de creativiteit, maar dat kwam er in het stadion van stadgenoot Brentford niet uit. In de negentigste minuut bood Havertz echter uitkomst. Hij werkte de 0-1 binnen en tekende daarmee voor zijn tweede goals namens The Gunners, die nu één punt meer hebben dan nummer twee - en regerend landskampioen - Manchester City.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.