Rode Duivel Leandro Trossard legt de lat hoog en zegt het EK te kunnen winnen

Rode Duivel Trossard legt de lat hoog: "Of we het EK kunnen winnen? Dat kan, ja"

20 november 2023 om 10:21

De Rode Duivels wisten de EK-kwalificatiecampagne winnend af te sluiten tegen Azerbeidzjan. De wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion eindigde op 5-0. Leandro Trossard ging na afloop in op de ambities voor het EK in Duitsland en was tevreden met zijn doelpunt tegen Azerbeidzjan.

Wat de ambities van de Rode Duivels op het EK in Duitsland betreft, heeft Trossard grootse verwachtingen. "Of we het EK kunnen winnen? Dat kan, ja. Als je ziet dat Italië het vorige heeft gewonnen met spelers die qua talent misschien niet de allerbeste waren, maar met een ploeg die voor elkaar vocht. Dat gevoel heb ik nu ook een beetje bij ons. Dit team hangt goed samen en zal tot het uiterste gaan voor elkaar", zegt Trossard in Het Belang van Limburg.

Trossard mocht tegen Azerbeidzjan als meest aanvallende middenvelder in steun van Romelu Lukaku spelen. Hoewel de hoofdrol voor die laatste was weggelegd, was Trossard na afloop tevreden met zijn doelpunt. "Het voelt altijd goed om te scoren. Ik was er al even naar op zoek. Dan is het leuk dat het vlak voor affluiten nog lukt", klinkt het.

Mede dankzij het voorbereidende werk van een alweer flitsende Jérémy Doku kwam Trossard tot scoren. "Een Jérémy in deze vorm is aartsgevaarlijk. We zullen hem heel goed kunnen gebruiken op het EK volgend jaar", besluit de Limburger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.