Chelsea nog dieper in de problemen, mijlpaal voor scorende Kluivert

Chelsea nog dieper in de problemen, Sheffield United blijft sukkelen

25 november 2023 om 18:20

Door een nederlaag op bezoek bij Newcastle United blijft Chelsea steken in de middenmoot van de Premier League. Sheffield United is er ook alweer niet in geslaagd te winnen.

Newcastle United - Chelsea 4-1
Om weer enigszins aansluiting te vinden bij de subtop van de Premier League, moest Chelsea zaterdag winnen op St. James' Park. Na dertien minuten spelen kwamen The Blues echter op achterstand: de Zweedse spits Alexander Isak kon raak schieten dankzij een bekeken assist van Lewis Miley. Tien minuten later stelde Chelsea alweer orde op zaken: met een geweldige vrije trap was Raheem Sterling verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Daardoor stond het bij rust 1-1, maar in de tweede helft wervelde Newcastle over Chelsea heen. In één minuut tijd scoorde zowel Jamaal Lascelles als Joelinton, terwijl Reece James niet veel later tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Anthony Gordon maakte uiteindelijk de beslissende 4-1. Daardoor blijft Chelsea steken op de tiende plek, terwijl Newcastle nu zesde staat.

Sheffield United - Bournemouth 1-3
Op bezoek bij de nummer negentien van de Premier League kende Bournemouth een gemakkelijke middag. Kluivert was verantwoordelijk voor de tweede treffer en maakte daarmee zijn eerste in de Premier League. Hij is daardoor de eerste speler, na Stefan Jovetic, die in deze eeuw in alle top-vijf-competities weet te scoren.