Wedstrijverslag van Club NXT - KVO

Twee rode kaarten, zes goals en een dol slot in Club NXT – KVO

25 november 2023 om 18:15
Laatste update: 25 november 2023 om 18:18

Een wedstrijd met veel doelpunten, rode kaarten, blessures en heel wat tumult. Club NXT en KV Oostende hebben voor spektakel gezorgd, maar vonden geen winnaar. Het werd 3-3.

Na enkele moeilijke weken hoopte Club NXT zich te herpakken in de Challenger Pro League, al kreeg het met KV Oostende een ploeg tegenover zich dat al sinds begin oktober niet meer had verloren. Geen makkelijke klus dus voor de jonkies van Club Brugge, al was dat er niet meteen aan te zien.

De thuisploeg nam al vroeg de wedstrijd in handen en zag dat ook snel beloond worden. Victor Barbera kon na een knappe actie Bossin kloppen en Club NXT op voorsprong brengen. Een kleine wake-up call voor KVO, dat meteen daarop zocht naar een gelijkmaker en een stuk aanvallender ging spelen. Op een kans voor Anton Tanghe na werd Nick Shinton echter niet aan het werk gezet.

NXT ging echter niet met een voorsprong de rust in. In de zeven minuten durende blessuretijd van de eerste helft was het toch raak voor de Oostendenaren, die via Tanghe (nota bene ex-Club Brugge) toch weer op gelijke hoogte kwamen.

Na de pauze ging het spel goed op en neer, met enkele kansen voor beide ploegen. De beste mogelijkheden waren misschien wel voor KVO, maarde doelpunten voor NXT. Halfweg de tweede helft wist Shion Homma na een knappe één-twee met Faraas er 2-1 van te maken. Het ging even later van kwaad naar erger voor KVO na een rode kaart voor Van Daele.

KVO helemaal uitgeteld? Niet dus. Na een stevige uithaal van Fuentes werd de bal via NXT-verdediger Willems in doel gedevieerd en stond het 2-2. Alles te herdoen voor de thuisploeg, dat nog een doldwaas slot beleefde.

Yameogo kreeg nog rood, maar de overwinning leek NXT toch nog te gaan pakken nadat Romeo Vermant in het slot nog de 3-2 wist te scoren. Dat zag Daniel Perez, verhuurd door Club Brugge, niet zitten. In de allerlaatste seconde zette hij de 3-3 eindstand op het scorebord.