Engelse analisten vergelijken Doku met Grealish

Engelsen vergelijken Doku met concurrent: "Grealish is geweldig aan de bal"

25 november 2023 om 15:23

Jérémy Doku, de aanvaller van Manchester City, werd voor de match tussen City en Liverpool uitvoerig besproken door de analisten en oud-voetballers van Sky Sports. Onder meer Jamie Carragher, Micah Richards, Daniel Sturridge en Gary Neville vergeleken Doku met Grealish van Manchester City.

Carragher begon de discussie door te delen dat hij liever tegen Grealish zou spelen dan tegen Doku. Micah Richards, de voormalige ploegmaat van Grealish bij Aston Villa, is het hier niet mee eens. “We hebben het over dribbels, maar Grealish neemt je naar plaatsen waar je niet wil zijn. Als hij vanop links naar binnenkomt, is de linkerflank altijd vrij”, deelt Richards via Sky Sports.

Richards legt uit waarom hij liever tegenover Rode Duivel Doku zou staan. “Als dribbelaar weet je wat Doku gaat doen. Hij doet z’n hoofd naar beneden en gaat dan naar links of rechts. Als je er snel genoeg bij bent, kan je hem wel stoppen. Met wingers, of ze je nu langs links of rechts willen passeren: je moet er gewoon kort opzitten”, aldus Richards.

Sturridge speelt liever niet tegen Doku 
Sturridge, de voormalige aanvaller van Liverpool, is het niet eens met Richards. “Ik zou als verdediger Doku als een grotere dreiging zien. Hij is onvoorspelbaar, hij kan je zowel links als rechts passeren. Op snelheid of op techniek. Grealish is geweldig aan de bal en vertraagt het spel naar zijn tempo en hij zorgt voor heel veel kalmte. Maar de onvoorspelbaarheid van Doku zorgt voor een ander aspect”, meent Sturridge.

Richards reageert daar weer op door ook het verdedigende aspect aan te halen. “Aanvallend is hij brilliant, maar verdedigend loopt hij vaak uit positie. Grealish kent het systeem. Het gaat niet enkel wat je doet aan de bal, maar met Guardiola als trainer gaat het er ook om wat je doet als je niet aan de bal bent”, deelt Richards.

De ervaren analisten Neville en Carragher sluiten de discussie af. Eerst reageert Neville over het relaas van Richards. “Je hebt veel gepraat zonder iets te zeggen”, meldt een lachende Neville. Carragher sluit af door een kanttekening te plaatsen bij de mening van Richards. “En Grealish is zijn vriend”, sluit Carragher af.