"Courtois moet zich excuseren, maar ik denk niet dat hij dat zal doen"

24 november 2023 om 12:00
Laatste update: 24 november 2023 om 12:54

Hendrik Van Crombrugge heeft zich bij RTBF uitgelaten over verschillende onderwerpen. Eén van die onderwerpen was Thibaut Courtois. Van Crombrugge hoopt op excuses van de nationale doelman. 

Het verhaal is inmiddels bekend. Courtois weigerde in juni te spelen tegen Estland omdat hij geen captain mocht zijn tegen Oostenrijk. "Die affaire heeft veel schade aangericht", aldus Van Crombrugge. "Hij besloot de groep te verlaten en dat is toch in slechte aarde gevallen. Volgens mij maakte hij een grote fout, omdat het een gebrek aan respect was tegenover de andere jongens."

Van Crombrugge vindt niet dat hij zomaar kan terugkeren. "Als hij terugkeert, zal hij zich moeten verontschuldigen maar ik betwijfel of hij dat zal doen. Uiteindelijk is het de groep die zal beslissen. Geaccepteerd en gerespecteerd worden in een groep is belangrijker dan het dragen van een kapiteinsband voor mij."

Courtois viel in augustus uit met een blessure aan de kruisbanden. Hij wordt pas in het voorjaar van 2024 terug verwacht. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.