'Openda één van beste aankopen in Bundesliga'

Kicker kiest tops en flops: 'Openda en Boniface in lijstje van beste transfers'

24 november 2023 om 08:45
Laatste update: 24 november 2023 om 10:31

Lois Openda maakt furore bij RB Leipzig en in de Bundesliga. De ex-Club Brugge-aanvaller wordt door Kicker dan ook geprezen als één van de beste aankopen van dit seizoen.

Het toonaangevende Duitse voetbaltijdschrift stelt een top- en floplijst samen met aankopen in de Bundesliga deze jaargang. Openda ontvangt het hoogst mogelijke cijfer: een 10. De aanvaller kwam over van RC Lens en kan meteen de weg naar doel vinden in Duitsland. Ook ploegmakker Xavi Simons staat in het lijstje.

Openda scoorde al negen keer en gaf twee assists. Hij houdt daarmee gelijke tred met ploeggenoot Simons, die ook bij elf doelpunten betrokken was. De Oranje-international tekende voor vier goals en zeven assists. In het lijstje van perfecte transfers staat ook de van Union overgekomen Victor Boniface en ex-Antwerp-verdediger Willian Pacho.

In totaal kregen liefst vijftien spelers een 10 van Kicker. Harry Kane (Bayern München), Robin Koch, Hugo Larsson, Omar Marmoush, Willian Pacho, Ellyes Skhiri (allen Eintracht Frankfurt), Victor Boniface, Álex Grimaldo, Jonas Hofmann, Granit Xhaka (allen Bayer Leverkusen), Serhou Guirassy, Alexander Nübel (allebei VfB Stuttgart) en Fabian Nürnberger (SV Darmstadt) zijn ook uitstekend begonnen aan hun Duitse avontuur.

Bij Werder Bremen krijgen Olivier Deman (ex-Cercle Brugge) een zes en Senne Lynen (ex-Union SG) een vijf. Maehle (ex-KRC Genk) krijgt een acht bij Wolfsburg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.