Andy Cole fileert transferbeleid United

Cole begrijpt niks van megatransfers: 'Is het een soort 'United-belasting'?

23 november 2023 om 23:45

Andy Cole uit felle kritiek op het transferbeleid van Manchester United. De oud-spits van The Red Devils kan niet begrijpen dat de club zo'n honderd miljoen euro uitgaf aan de komst van Antony. 

"Ik moet me soms echt afvragen wat Antony's kwaliteiten zijn. Hij passeert geen spelers, hij creëert geen kansen en hij scoort niet. Dus, wat is zijn kracht?", foetert Cole bij Betfred. "We hebben een gigantisch bedrag voor hem betaald. Als je kijkt naar Brighton & Hove Albion die Kaoru Mitoma voor 2,7 miljoen pond kopen, dan moet je je toch afvragen op welke markt United winkelt. Brighton betaalt dat voor Mitoma, en wij zoveel voor Antony?", 

"Het is alsof je gaat shoppen bij de Primark of de Zara. Je denkt al snel dat wanneer je meer betaalt bij de Zara, de kwaliteit ook beter is. Maar dat blijkt uiteindelijk hetzelfde te zijn als bij de Primark. Eindstand: je betaalt meer voor hetzelfde goed."

Cole is überhaupt niet te spreken over het transferbeleid van United. "Als ik kijk naar de transfers die we de afgelopen tien jaar hebben gedaan... We hebben een enorm veel geld betaalt voor spelers waarvoor andere clubs minder voor zouden hebben betaald. Is het een soort 'United-belasting' of zo? We kunnen dat niet blijven doen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.