Vanderhaeghe blikt terug op ontslag bij Al Faisaly

Niet voorzitter, wel sjeiks wilden ontslag Vanderhaeghe: "Niks aan te doen"

22 november 2023 om 22:31

Na amper vijf maanden zit het avontuur van Yves Vanderhaeghe er alweer op. De resultaten waren goed bij zijn club Al Faisaly, maar toch kreeg hij zijn ontslag aangeboden. Dat zag hij ook helemaal niet aankomen.

Vanderhaeghe kende een goed begin bij Al Faisaly en er leek ook helemaal geen vuiltje aan de lucht voor de coach. "Op zondag wonnen we heel kordaat van Al-Safa", weet hij nog. "Het werd 2-0 en de tegenstander had 0,06 expected goals. Dat toonde nogmaals aan hoe stabiel we waren – in twaalf wedstrijden hielden we acht keer de nul", somt Vanderhaeghe de goede resultaten op bij Het Nieuwsblad.

Dat hij moest vertrekken, was voor Vanderhaeghe dan ook bijzonder onverwacht. "Na de match deed de voorzitter zijn toer in de kleedkamer en bleek dat iedereen nog tevreden was. Dinsdagavond kreeg ik echter bericht dat ik op zijn kantoor werd verwacht. Ik wist direct hoe laat het was, want daags nadien zouden we op stage vertrekken naar Qatar", aldus de trainer.

Maar de beslissing om afscheid te nemen van Vanderhaeghe leek niet de beslissing van de voorzitter te zijn. "I’m so so so sorry, zei de voorzitter. En toen ik hem zei dat híj toch de baas is, zei hij: Nee nee, er zijn andere mannen boven mij die over de trainer beslissen. Prinsen, sjeiks, weet ik veel. Er was dus niks meer aan te doen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.