Sam Lavan praat over zijn periode bij Antwerp

"Ik had het gevoel dat ik niet correct werd behandeld bij Antwerp"

24 november 2023 om 18:14

Royal Antwerp FC is momenteel één van de topclubs in ons land, maar nog niet zo lang geleden speelde The Great Old nog in de Tweede Klasse van ons voetbal. Een rumoerige periode, die Sam Lavan met eigen ogen kon ontdekken.

De nu 41-jarige amateurvoetballer werd opgeleid door Beerschot en Lierse en kwam na enkele goede jaren bij Eendracht Aalst, Beitar Jerusalem, Deinze en Roeselare in 2005 terecht bij Royal Antwerp FC. "Ik wilde bij Antwerp voor het tweede jaar op een rij promotie vieren in tweede klasse", blikt Lavan terug bij Gazet van Antwerpen.

Zo'n vaart liep het echter niet voor Lavan. "Met Regi Van Acker hadden we een sterke coach, maar achter de schermen ging het er slechter aan toe. Het Antwerp van toen leek in niets op dat van vandaag. We werden ­betaald wanneer het bestuur daar goesting in had. Dat was echt niet evident voor mij destijds, als jonge vader van twee kinderen", weet Lavan nog.

Hij speelde zijn eerste seizoen nog flink wat partijen, maar daar kwam na de komst van trainer Warren Joyce en een groot aantal Engelse spelers in zijn tweede seizoen meteen flink wat verandering in. "Ik had het gevoel dat veel Engelse jongens van hogerhand moésten spelen. Ik verzeilde op de bank. Ik had het gevoel dat ik niet ­correct behandeld werd, net zoals enkele andere jongens trouwens", aldus Lavan.

In 2007 vertrok hij uiteindelijk bij Antwerp en ging hij aan de slag bij Berchem Sport. Na een jaar voor die club gevoetbald te hebben nam hij afscheid van het profvoetbal en werd hij speler bij Maccabi-Voetbal Antwerp.