Jeugdcoach over Rode Duivel Doku

Jeugdcoach over Rode Duivel Doku: “We zijn een klein beetje verrast”

22 november 2023 om 15:01

Benoit Haegeman vertelt over Rode Duivel Jérémy Doku. Haegeman coachte Doku bij de U13 en U15 van RSC Anderlecht. Haegeman geeft toe dat hij niet verwacht had dat Doku het zo ver zou schoppen als voetballer.

Haegeman vertelt hoe het was om Doku te coachen bij de jeugd van Anderlecht. “Jeremy liep niet graag, verdedigde niet graag en zat niet graag in de fitnesszaal. Jeremy had heel veel zelfvertrouwen", citeert Sporza Haegeman.

Haegeman deelt dat er bij Anderlecht veel verbeterpunten waren voor Doku. “Maar in Anderlecht vond iedereen dat hij veel werkpunten had. Zijn linkervoet, zijn kopbalsterkte en zijn positionering moesten allemaal beter”, aldus Haegeman.

Haegeman meent dat niemand bij Anderlecht had verwacht dat Doku naar Manchester City zou gaan. “Iedereen in Anderlecht dacht: “Jeremy is goed, hij zal profvoetballer worden bij Anderlecht of een ander Belgisch team. Maar niet bij een Europees topteam zoals Manchester City of Barcelona””, is Haegeman eerlijk.

Haegeman vertelt hoe het voor hem als jeugdcoach was om te zien dat Doku de verwachtingen veruit overtrof. “We zijn een klein beetje verrast, maar vooral heel trots”, besluit Haegeman.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.