KRC Genk haalt recordomzet door transferbeleid

KRC Genk haalt een recordomzet: 'Inkomsten zijn gestegen tot 88,4 miljoen euro'

22 november 2023 om 09:59

Goed nieuws in KRC Genk. De club haalt dit jaar een recordomzet. De jaarrekening - onthuld tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering - toont opnieuw indrukwekkende cijfers voor de Limburgse club.

‘Onze inkomsten zijn gestegen tot 88,4 miljoen euro, een stijging van 27,7 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks het ontbreken van Europees voetbal en de daarmee samenhangende opbrengsten,’ klinkt het op de website van KRC Genk. .

De verkoop van abonnementen en losse tickets was een groot succes met een stijging van 20% ten opzichte van vorig boekjaar. De totale groei is echter grotendeels te danken aan het transferbeleid van Genk. ‘Voornamelijk door het gevoerde transferbeleid’, bevestigt de club. ‘Een groei van 26,5 miljoen euro werd genoteerd ten opzichte van het voorgaande boekjaar, wat resulteerde in een totaal van 50 miljoen euro’, lezen we verder op de website.

‘Na het optellen en aftrekken van alle inkomsten en uitgaven kan KRC Genk opnieuw een positieve balans presenteren, met een nettowinst van 261.000 euro. Het eigen vermogen blijft stabiel op 68,4 miljoen euro, een noodzakelijke buffer voor de toekomstige uitdagingen en om de sportieve concurrentiepositie van KRC Genk te handhaven’, besluit de club op haar website.