Vandewalle: 'Status van outsider waar toplanden over kunnen struikelen'

Vandewalle: 'Status van outsider waar toplanden over kunnen struikelen'

20 november 2023 om 07:15
Laatste update: 20 november 2023 om 07:27

De Rode Duivels wonnen zondagavond met ruime cijfers van Azerbeidzjan. Romelu Lukaku was maar liefst viermaal trefzeker in het EK-kwalificatieduel. Ludo Vandewalle zag de wedstrijd en kijkt vooruit naar de kansen van de Rode Duivels op het EK.

De analist schatte De Rode Duivels op waarde. 'Deze nieuwe generatie doet het beter dan wat kon worden gevreesd, maar andere EK-reekshoofden als Portugal, Spanje, Engeland en vooral Frankrijk schatten we hoger in. Daar is het moeilijker om zwakke punten of vraagtekens in de elftallen te vinden', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Vandewalle denkt dat de Rode Duivels kunnen verrassen. 'Deze Rode Duivels kunnen in een uitstekende dag met de sterke aanvallende flanken en Lukaku en De Bruyne in topvorm één van die toplanden zeker de baas', pende Vandewalle.

De Rode Duivels kunnen gevaar vormen voor elke ploeg. 'De status van outsider waar de toplanden over zouden kunnen struikelen is op het EK de juiste voor deze Duivels', aldus Vandewalle.

Zaterdag 2 december vindt om 18.00 uur de loting voor de EK-eindronde plaats. De Rode Duivels zijn reekshoofd en ontlopen daardoor Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland in de groepsfase.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.