Bondscoach Belgische beloften: “Goed voor ontwikkeling Spileers (Club Brugge)

Bondscoach Belgische beloften: “Goed voor ontwikkeling Spileers (Club Brugge)"

14 november 2023 om 18:12
Laatste update: 14 november 2023 om 18:14

De Belgische beloften nemen het deze interlandperiode op tegen Schotland en Spanje. De ploeg van Gill Swerts heeft een negen op negen in hun groep gehaald en hoopt hierop verder te bouwen. Op Jorne Spileers (traint mee met de Rode Duivels) kunnen ze momenteel niet helemaal rekenen. 

Tijdens de persconferentie in Tubeke was de jonge centrale verdediger van Club Brugge een van de onderwerpen. “Zijn terugkeer naar ons zal afhangen van de wedstrijd van de Duivels”, klinkt het bij Swerts, geciteerd door Het Nieuwsblad. “We weten dat we hem minstens één wedstrijd ter beschikking zullen hebben. Maar op dit moment zit hij bij de A-ploeg en dat is goed voor hem en zijn ontwikkeling.”

Hoe dan ook zal het geen makkelijke klus worden tegen Schtoland en Spanje. Dat weet ook Swerts te vertellen. “Op papier zijn dat onze twee sterkste tegenstanders en ik denk dat de wedstrijd tegen Schotland zelfs nog de moeilijkste is”, aldus de bondscoach van de Belgische beloften. “Ze spelen met een laag blok en mikken op de snelle tegenaanval. Van Spanje weet je dat ze met hun enorme individuele kwaliteiten in een 4-3-3 spelen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.