Vanhaezebrouck na Gent – Anderlecht

Vanhaezebrouck na Gent – Anderlecht: “Ontgoocheling, verreweg het beste spel”

12 november 2023 om 22:46

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, reageerde na het 1-1 gelijkspel tegen RSC Anderlecht. Vanhaezebrouck gaf aan dat hij ontgoocheld was na de match. Volgens de hoofdtrainer hadden De Buffalo’s meer verdiend tegen paars-wit.

Vanhaezebrouck vertelt dat hij en iedereen bij Gent ontgoocheld zijn na het gelijkspel tegen Anderlecht. “Ontgoocheling denk ik bij iedereen hé. Denk dat wij verreweg het beste van het spel hadden. De meeste controle ook. Dominant waren in bepaalde zones, jammer genoeg niet in de offensieve zone. Daar hebben we jammer genoeg net iets te weinig gebracht”, vertelt Vanhaezebrouck voor de camera’s van DAZN.

Vanhaezebrouck vergelijkt de formatie van Anderlecht met een dubbele bus. “Je mist natuurlijk ook wel iets om zoiets te kunnen ontmantelen. Ik weet niet hoe je dit moet noemen, dit is een bus, een dubbele bus. Als wij ooit een keer zo gespeeld hebben op Antwerpen dan hebben ze er heel de week over geschreven”, doelt Vanhaezebrouck op het 0-0 gelijkspel van 27 september, hierin kwam Gent ook zeer defensief voor de dag.

Vanhaezebrouck weet dat dit allemaal geoorloofd is binnen het voetbalspel. Volgens de hoofdtrainer had Gent niet de kracht voorin om een doelpunt te forceren tegen Anderlecht. “Maar dit is part of football, dit mag. Alleen missen we een man met gestalte om daar voor gevaar te kunnen zorgen”, besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.