Westerlo en STVV trappen speeldag 14 af met spektakelstuk

Westerlo en STVV trappen speeldag 14 van JPL af met spektakelstuk

10 november 2023 om 22:47
Laatste update: 10 november 2023 om 22:51

Westerlo en Sint-Truiden VV namen het tegen elkaar op in de Jupiler Pro League. Na een wedstrijd met veel doelpunten en comebacks was de eindstand uiteindelijk 3-3

Na zes minuten kwam STVV meteen op voorsprong. Bocat schoot de bal van buiten de zestien tegen de netten. Tien minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Na een lange VAR-check werd het doelpunt van Bayram uiteindelijk goedgekeurd: 1-1.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Nicolas Madsen zorgde voor de 2-1 en de ommekeer van Westerlo. Voor rust kwamen er geen echte kansen meer en de ruststand bleef dan ook bij 2-1 voor de thuisploeg.

In de tweede helft probeerde STVV die achterstand weg te wissen. Na een uur wuifde Nicolas Laforge een strafschop voor de uitploeg weg. Een kwartier voor tijd was het wel prijs. De bal viel op de arm van Bayram en na een VAR-check wees Laforge wel naar de stip.

Koita faalde niet en zorgde voor de 2-2. Diezelfde Koita mocht drie minuten voor tijd achter een gevaarlijke vrije trap gaan staan. De aanvaller etaleerde zijn traptechniek nog maar eens en schoot de bal knap tegen de netten: 2-3. De wedstrijd was echter nog niet gedaan.

In de extra tijd kwam Westerlo alsnog langszij. Bos zag zijn schot afwijken op Frigan en doelman Suzuki zag de bal in het doel rollen. In de 96e minuut werd Laforge naar de VAR geroepen, maar de scheidsrechter besloot om geen penalty voor Westerlo te fluiten nadat Frigan in de zestien neerging.

Uiteindelijk bleef het spektakelstuk op 3-3. Westerlo staat op de vijftiende plek met elf punten, STVV heeft achttien punten en staat achtste.