Fink over fitheid van STVV voor match met Westerlo

Fink over fitheid van STVV: “Liepen als team 120 km, ben je dan niet fit?

9 november 2023 om 18:40

STVV speelde afgelopen vrijdag op Stayen met 1-1 gelijk tegen KAS Eupen. Deze Jupiler Pro League-match voelde aan als een nederlaag voor De Kanaries. Thorsten Fink, de hoofdtrainer van STVV, wordt gevraagd of STVV kampt met een fysiek probleem.

STVV slaagde er niet in om tegen Eupen de verlossende 2-0 te maken. Volgens Fink heeft dit niets met de fysieke gesteldheid van STVV te maken. “Tegen Eupen liepen we als team 120 kilometer, ben je dan niet fit?”, citeert Het Belang van Limburg Fink.

Fink vertelt verder dat STVV slechts één geblesseerde in de kern heeft. Volgens Fink is het goed gesteld met de fysieke conditie van STVV. “Onze speelstijl met hoge pressing vraagt een hoge intensiteit en die kunnen we ook opbrengen. Al klopt het wel dat we tegen Eupen beter moesten doen. Ach, als we op het einde de 2-0 hadden gemaakt, had niemand zich vragen gesteld”, besluit Fink.

STVV staat op dit moment negende in de Jupiler Pro League. De Kanaries behaalden tot nu toe zeven punten uit dertien matchen. Vrijdagavond gaat STVV op bezoek bij KVC Westerlo. De Kemphanen staan op de vijftiende plek met tien punten.