Kalender ondergaat lichte wijzigingen door beker

Kalendermaker voert lichte wijzigingen door na uitslagen in de Belgische beker

8 november 2023 om 13:00

De Pro League heeft zich voorgenomen om de kalender van de verschillende speeldagen vanaf nu vroegtijdiger bekend te maken, om op die manier tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de fans. Niettemin heeft de kalendermaker nu enkele lichte wijzigingen moeten doorvoeren aan speeldagen 16 en 17. Dat is het gevolg van de resultaten in de beker.

Ploegen die in december zullen aantreden in de achtste finales van de Croky Cup, hebben enkele dagen recuperatietijd nodig na hun voorgaande competitiewedstrijd. Met het oog op een maximale rust doet de Pro League haar duit in het zakje. Zowel op speeldag 16 als op speeldag 17 zijn twee wedstrijden van tijdslot verwisseld. Vooral de supporters van Sint-Truiden nemen best hun agenda bij de hand, want hun club is twee maal betrokken.

Oorspronkelijk zou op speeldag 16 KV Mechelen - STVV op zaterdag 2 december en RWDM - Sporting Charleroi op zondag 3 december plaatsvinden, allebei om 16u. Die twee competitiewedstrijden zijn nu van moment verwisseld. Het weekend erop gebeurt hetzelfde. Op speeldag 17 zal KV Kortrijk - KVC Westerlo vallen op vrijdag om 20u45. STVV - OH Leuven verschuift naar een dag later, aftrapuur is 18u15.