volgens Degryse en Boeckx hoort Doku bij de beste van de wereld

Analisten gaan akkoord: "Als Doku daar alles kapotspeelt, hoort hij bij de besten"

7 november 2023 om 11:07
Laatste update: 7 november 2023 om 11:49

Doku was afgelopen zaterdag helemaal ontketend tegen Bournemouth in de Premier League, met maar liefst een goal en vier assists in één wedstrijd. In podcast 4-0 vraagt men zich af of Doku in deze momentopname bij de besten ter wereld hoort. Marc Degryse en Frank Boeckx geven hun mening.

Boeckx lijkt voorzichtig akkoord te zijn met deze stelling. "Als je in het beste team ter wereld alles kapotspeelt, ja dan hoor je daarbij", knikt Boeckx. "Natuurlijk, moet je het lang kunnen volhouden om aanspraak te kunnen maken dé beste van de wereld te zijn", voegt Boeckx toe.

Volgens Marc Degryse moet Doku zich eerst nog tegen betere teams bewijzen. "In echte topwedstrijden. Dit was tegen, met alle respect, Bournemouth. Als hij dit gaat doen tegen Liverpool en Chelsea, dan gaat hij er wel komen", zegt Degryse.

Doku is op weg om zijn statistieken flink te verbeteren in vergelijking met afgelopen seizoenen. Volgens Boeckx is het echter niet altijd evident om betere statistieken te halen bij een topteam. "Dat is moeilijker want ploegen gaan anticiperen en achteruitkruipen. Sommige spelers gaan minder statistieken halen als ze in een kleinere ruimte moeten spelen. Daar ligt net echter Doku zijn sterkte", besluit de analist.