Vertonghen laakt Tottenham-tactiek: 'Hoogste lijn ooit'

Vertonghen lijkt tactiek van Postecoglou niet te begrijpen: 'Hoogste lijn ooit'

6 november 2023 om 22:40
Laatste update: 6 november 2023 om 22:45

Tottenham Hotspur en Chelsea FC werken maandagavond een erg begeesterende pot voetbal af. Aan het begin van de tweede helft is de thuisploeg met negen man gevallen, na een rode kaart voor Cristian Romero voor rust en een tweede gele prent voor Destiny Udogie kort erna. Toch weigerde Ange Postecoglou achteruit te kruipen, tot grote verwondering (en ergernis?) van Jan Vertonghen.

De ervaren Rode Duivel speelt intussen alweer bijna anderhalf jaar voor RSC Anderlecht, maar volgt zijn ex-club Tottenham nog op de voet. Op X, het voormalige Twitter, plaatste hij een reactie tijdens het duel tussen de Londense kemphanen. 'De hoogste defensieve lijn die ik in mijn leven heb gezien', klinkt het. De emoji die daarop volgt, doet vermoeden dat Vertonghen de verdedigers toch graag een tiental meter lager zou zien staan.

Ondanks de twee uitsluitingen toonde Tottenham bijzonder veel lef in de tweede helft, door erg hoog op te schuiven. De aanvallers van Chelsea konden zo al enkele keren alleen op doel afstormen, maar doelman Vicario Guglielmo Vicario bleek lange tijd niet te kloppen. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch, toen Nicholas Jackson kon afwerken.

Best leuk voor Vertonghen: in de vele reacties op zijn post krijgt hij fijne opmerkingen van zijn volgers. 'Trek je schoenen terug aan en kom ons helpen', antwoorden de meeste Spurs-fans.