Thorgan Hazard blinkt uit bij Anderlecht: “In beeld bij Rode Duivels”

Thorgan Hazard blinkt uit bij Anderlecht: “Zo weer in beeld bij Rode Duivels”

6 november 2023 om 07:20
Laatste update: 6 november 2023 om 08:53

Thorgan Hazard voelt zich in zijn sas bij RSC Anderlecht, dat ziet ook Rene Vandereycken. Tegenover Het Belang van Limburg laat de oud-bondscoach van de Rode Duivels zich uit over Hazard.

Anderlecht won met 0-3 van Cercle Brugge. “De grote uitblinker was wel Thorgan Hazard. Hij koos altijd goed positie. Soms liep hij op rechts, dan dook hij weer centraal op, om een man meer te creëren. Maar hij bracht vooral veel rust op het middenveld, door de beslissingen die hij telkens nam. Balletje bijhouden, foutje uitlokken,…”

Ook conditioneel is Hazard aan het groeien. “Met zijn ervaring en technisch vermogen maakte hij het verschil. In zijn eerste weken deemsterde hij nog te snel weg, wat gezien zijn achterstand begrijpelijk was, maar nu is hij ook op conditioneel vlak naar een hoog niveau aan het groeien. Na rust viel hij wat minder op, maar vooral omdat Anderlecht toch al 0-3 voor stond en meer op controle speelde.”

De Rode Duivels lonken weer voor Hazard. “En hij hield het toch vlotjes 86 minuten vol – zijn record tot nog toe. Als hij zo blijft voortdoen, zal hij zeker weer in beeld komen bij de Rode Duivels. Mede door zijn blessureleed is hij nog niet opgeroepen door Tedesco, maar hij is toch een van de spelers uit de Jupiler Pro League die interessant zijn en internationaal niveau aankunnen.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)