KAA Gent wint van Sporting Charleroi

KAA Gent rekent dit keer wel af met "boeman" Sporting Charleroi

5 november 2023 om 21:11
Laatste update: 5 november 2023 om 21:13

KAA Gent heeft op bezoek bij Sporting Charleroi met 1-3 gewonnen. De Buffalo's hebben normaal gesproken erg veel moeite met De Zebra's, maar dit keer gingen de drie punten mee naar Gent. Namens Gent kwamen Julien De Sart, Tarik Tissoudali en Gift Orban tot scoren. Namens Charleroi scoorde Marco Ilaimaharitra nog in de absolute slotfase.

KAA Gent ging op bezoek bij Sporting Charleroi, in de beginfase ging het over en weer tussen De Buffalo’s en De Zebra’s. Toch was het Charleroi dat tijdens de start van de match fanatieker op zoek ging naar de voorsprong.

Een foutje van Charleroi leverde de voorsprong van Gent op. In de 18e minuut maakte Charleroi een fout tijdens het uitvoetballen. Tissoudali wist hier wel raad mee en strafte de fout genadeloos af. Tissoudali kapte naar zijn rechter en scoorde in de korte hoek.

Na de goal van Gent probeerde Charleroi wat terug te doen, maar Gent nam de touwtjes in handen. De Buffalo’s toonde zich na het doelpunt van Tissoudali de rest van de eerste helft zeer dominant tegen Charleroi.

Charleroi kwam wat scherper uit de kleedkamer, De Zebra’s kozen ervoor om net wat hoger druk te zetten tegen Gent. In de 57e minuut kreeg Gent vervolgens een strafschop. De Sart ging namens Gent achter de bal staan en knalde de penalty binnen, zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

Na het doelpunt van Gent ging het tempo uit de match. Af en toe een speldenprikje, maar in deze fase van de match waren er haast geen kansen te noteren. In de 86e minuut was Gift Orban namens Gent nog dicht bij de 0-3, maar Orban miste het doel.

In de 90e minuut vond Orban dan toch het net van Charleroi, Gandelman gaf de bal over de verdediging en Orban wist op volle snelheid doelman Koffi te passeren. Orban volleerde de bal via de binnenkant van de paal in het net. In de 97e minuut deed Charleroi toch nog wat terug, Ilaimaharitra bepaalde in de allerlaatste minuut de eindstand 1-3.