Union weet ook te winnen van Club Brugge

Union wint ook van Club Brugge, Amoura goud waard voor de koploper

5 november 2023 om 20:26
Laatste update: 5 november 2023 om 20:32

Union SG heeft uitstekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League, Club Brugge werd thuis met 2-1 verslagen. Namens Union kwam Mohamed Amoura twee keer tot scoren, bij Club Brugge scoorde Maxim De Cuyper

Koploper Union kreeg Club Brugge op bezoek, in de beginfase nam Blauw-Zwart het initiatief tegen Union. Union wist vervolgens ook wat meer dreiging te brengen en dit leverde in de 22e minuut een zeer fraaie treffer op.

Mohamed Amoura scoorde via een prachtige omhaal de openingstreffer. Een voorzet van Ayensa werd door Puertas voor het doel gekopt waarna Amoura de bal via een omhaal zeer fraai het doel in werkte.

Na het doelpunt van Union had Club Brugge het zwaar, Union had duidelijk wat extra vertrouwen gewonnen. In de laatste fase van de eerste helft was de koploper van de Jupiler Pro League heer en meester.

In de tweede helft was het opnieuw Union dat scherper voor de dag kwam. Union was dominant in balbezit en zorgde voor meer dreiging dan Club Brugge. In de 61e minuut kwam Club Brugge uit het niets op gelijke hoogte.

De Cuyper werd door Union uit het oog verloren, op aangeven van Andreas Skov Olsen kon De Cuyper ongestoord uithalen. De Cuyper krulde de bal op prachtige wijze voorbij Union-doelman Moris. Na het doelpunt leek Union het even wat zwaarder te hebben.

In de 69e minuut had Union zich volledig herpakt, de ingevallen Rodriguez kon Amoura lanceren. De spits omspeelde Mignolet en wist vanuit een scherpe hoek af te ronden. Hierdoor stond Union opnieuw op voorsprong.

In de slotfase probeerde Club Brugge het nog via een slotoffensief. De ballen werden voor de pot geslingerd, maar dit leverde geen doelpunten op. In de 95e minuut kreeg Union nog een penalty na een uitbraak. Jorne Spileers veroorzaakte de penalty en Rodrigues miste de strafschop. Koploper Union wist uiteindelijk zeer verdiend thuis te winnen van Club Brugge.