Johan Boskamp zag het Steven Defour fout aanpakken bij KV Mechelen

Boskamp zag foute aanpak van Defour bij KV Mechelen: "Word daar gek van"

9 november 2023 om 09:20

KV Mechelen zit in een moeilijke periode en besloot vorige week afscheid te nemen van Steven Defour. Een vertrek dat Johan Boskamp zag aankomen, al gelooft hij de communicatie van KV Mechelen niet helemaal.

Volgens de communicatie van Malinwa was het namelijk Defour zelf die aangaf te willen vertrekken. Boskamp twijfelt aan die uitleg. "Daar geloof ik niets van", klinkt het duidelijk in Het Belang van Limburg. "Hoe ik hem ken zou hij nooit zelf de handdoek in de ring gooien."

Toch beseft Boskamp dat een vertrek/ontslag bij onvermijdbaar is. Hij weet ook waar het probleem lag van de aanpak van Defour. "Hij ging ervan uit dat zijn spelers evengoed konden voetballen als hij zelf. Wat natuurlijk niet het geval was", vertelt de Nederlander.

Volgens hem gebeurt dat tegenwoordig wel vaker, met ploegen die willen uitvoetballen alsof ze Man City zijn. "Ik word daar krankjorum van. Als je daar de kwaliteiten niet voor hebt, dan moet je het ook niet doen. Soms kan je die bal beter gewoon wegkeilen en voor de tweede bal gaan", besluit hij. Inmiddels heeft KV Mechelen met Besnik Hasi een vervanger voor Defour aangesteld.