Man U gelooft nog steeds in Antony

Antony zit niet goed in zijn vel: "Als we hem de ballen niet kunnen geven ..."

3 november 2023 om 10:23

Het draait dit seizoen alles behalve lekker bij Manchester United en daarom moet manager Erik ten Hag zich keer op keer verantwoorden. Zo moet hij dat ook voor de dramatische vorm van Antony. De aanvaller maakte nog geen goal en gaf nog geen assist dit seizoen, maar Ten Hag blijft vertrouwen houden.

Vorig seizoen kon hij nog geregeld zijn stempel drukken, maar deze jaargang presteert Antony bijzonder matig op het veld. Dat vreet ook aan hemzelf, wat duidelijk werd in de Manchester Derby. Toen invaller Jérémy Doku hem dribbelde, pakte de Braziliaan uit met een gemene schop. Doku las hem daarop even de levieten. Antony werd niet van het veld gestuurd, maar het toonde wel zijn mentale toestand aan.

"Dat ligt natuurlijk ook aan het team", vertelt Ten Hag over de vorm van Antony. "Als het team niet goed speelt, dan draait het bij hem automatisch ook minder. Als we hem de ballen niet kunnen geven, dan is het voor hem ook lastig. Natuurlijk ben ik daar ook gewoon verantwoordelijk voor", neemt Ten Hag de miljoenenaankoop in bescherming. Antony werd vorig jaar zomer voor 95 miljoen euro overgenomen van Ajax.

Toch heeft Ten Hag er vertrouwen in dat het wel gaat draaien bij Antony, die onlangs ook op een andere manier in een slecht daglicht kwam te staan. Hij wordt beschuldigd van huiselijk geweld. "Natuurlijk was er veel ruis rondom zijn persoon en dat heeft zijn niveau ook doen dalen", wijst Ten Hag naar die beschuldigingen. "Natuurlijk kan hij beter, want alle spelers kunnen nu beter. Antony is een vechter en hij heeft het zelfvertrouwen. Hij is dapper en de juiste speler voor ons."