Zulte Waregem haalt het van Cercle Brugge na strafschoppen

31 oktober 2023 om 23:15

Cercle Brugge nam het in het Jan Breydelstadion op tegen Zulte Waregem namens de Croky Cup. De wedstrijd ging naar strafschoppen na een 2-2 gelijkspel na negentig en ook 120 minuten. Zulte Waregem kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Er was geen studieronde en beide clubs gingen er vol voor. Na 22 minuten viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Traoré zette de 0-1 op het scorebord met een gekruist schot. Vier minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Denkey maakte via een hakje 1-1 gelijk. Het bleef ook bij 1-1 tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Zulte na een dik uur bijna op voorsprong, maar doelman Delanghe kon redding brengen. Tien minuten later was het aan de overkant wel raak. Invaller Ghobo schilderde de bal knap in de verste bovenhoek: 2-1. Vossen en Vormer werden nog in het veld gebracht.

Die eerste mocht in de slotfase na enige verwarring aanleggen vanop elf meter. Eerst leek er een penalty gegeven te worden, dan weer niet, maar uiteindelijk was Brent Staessens duidelijk na een fout van Daland op Machado.

Vossen faalde niet en zette de 2-2 op het bord. Dat was ook de stand na negentig minuten en verlengingen in het Jan Breydelstadion. In de eerste verlenging wilde Cercle een strafschop, maar Staessens gaf niet toe aan het protest. Cercle was baas in de verlengingen, maar scoren kon het niet.

Strafschoppen moesten de wedstrijd beslissen. Daar trok Zulte Waregem aan het langste eind. Etonde en Lopes misten namens Cercle Brugge. Rommens miste langs de kant van Zulte Waregem. Zinho Gano schoot de beslissende strafschop tegen de netten.