De eerste bekerstunt is een feit, KV Oostende elimineert KAS Eupen

31 oktober 2023 om 20:22

KAS Eupen zal dit seizoen de Beker van België niet winnen. De eersteklasser liet zich dinsdag op eigen veld van door KV Oostende. De Kustploeg haalde het met 0-2 in de Oostkantons.

Die van Oostende moesten amper 245 kilometer rijden voor hun match in de 1/16e finales van de Croky Cup. Maar de terugkeer naar de kust zal een pak aangenamer zijn. Oostende wist zich immers te plaatsen voor de achtste finales van de Beker van België.

Am Kehrweg kon Oostende al na vier minuten juichen. Perez kopte namens de bezoekers raak. De voorzet kwam van Van Daele. Magnée was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap strandde op de paal. In de 22e minuut redde het doelhout Oostende opnieuw na een nieuwe poging van Magnée. Nog in de eerste helft keerde Oostende-doelman Gabriël enkele pogingen van de thuisploeg.

In het begin van de tweede helft probeerde Eupen nog langszij te komen, maar hoe langer de match duurde hoe meer de hoop bij de thuisploeg op de volgende ronde verdween. Oostende kreeg nu ook meer kansen en uiteindelijk was het Berte die na 77 minuten de 0-2 op het bord zette. Eupen eindigde nog met tien man.