KAA Gent doet uitstekende zaak in partij met drie gemiste strafschoppen

29 oktober 2023 om 20:16
Laatste update: 29 oktober 2023 om 21:16

KAA Gent heeft Standard geklopt met 3-1. Bij de rust hadden de Buffalo's al gewonnen spel met drie goals in zeven minuten.

KAA Gent kreeg wel heel snel de kans om op 1-0 te komen. Na drie minuten kreeg het al een strafschop, maar Cuypers besloot te slap op doelman Bodart. Diezelfde Bodart moest op het kwartier ook tussenkomen op een kopbal van Kandouss. Aan de andere kant mocht ook Kanga een strafschop nemen, maar deze keer kroonde Davy Roef zich tot de held.

KAA Gent sloeg toe in het derde kwartier. Op een corner werkte Fossey eerst de bal in eigen doel en even later maakte Cuypers de 2-0 met het hoofd. Daarmee was KAA Gent nog niet klaar. Tissoudali nam Bodart ook nog eens te grazen met een knap schot. 3-0 was de zware ruststand voor de bezoekers.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig, maar Standard wilde toch wat laten zien. Roef kon Kanga en Sowah nog tegenhouden, maar diezelfde Kanga maakte na het uur toch nog 3-1. Kanga mocht ook nog een tweede strafschop nemen, maar het ging weer mis. Roef bracht een tweede keer redding. Het was de doodsteek voor Standard, dat geen aansluitingstreffer meer kon maken.

Standard blijft op deze manier hangen op de achtste plaats. KAA Gent is de nummer drie.