Slot prijst Stengs bij Feyenoord

Slot over Stengs (ex-Antwerp) bij Feyenoord: "Wist wel dat hij dit in zich had"

27 oktober 2023 om 19:14

Arne Slot uit zich lovend over Calvin Stengs (ex-Royal Antwerp FC) en ziet met trots dat Feyenoord hofleverancier is in de voorselectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman plaatste vijf Feyenoorders op zijn 26-koppige lijst, onder wie Calvin Stengs

Naast Stengs mogen ook Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer hopen op een Oranje-uitnodiging. "Dat is heel mooi voor de club en ook vooral voor die jongens", vertelt Slot, die wel benadrukt dat het een voorselectie betreft. "Als je kijkt naar waar die jongens zitten in hun carrière, dan zullen ze nu niet juichend door het gebouw lopen omdat ze bij de voorselectie zitten."

"Als ze er daadwerkelijk allemaal bij zitten, zou dat wel vrij uniek zijn in de recente geschiedenis van Feyenoord", gaat Slot verder. Hij prijst de ontwikkeling van Stengs, die zich de laatste weken nadrukkelijk laat gelden. "Ik wist wel dat hij dit in zich had, maar niet hoe snel hij het voor elkaar zou krijgen. Daarvoor is Calvin natuurlijk afhankelijk van het team. Hij is geen Messi. Als het team goed speelt, kan het individu uitblinken. Dat geldt niet alleen voor Calvin. Hij voegt steeds meer rendement toe aan zijn spel."

Stengs was één van de uitblinkers bij Feyenoord in het Champions League-duel met Lazio. De prestatie van de Rotterdammers wordt alom bewierookt. "Zelfs mensen die ons niet altijd een warm hart toedragen waren misschien wel een beetje euforisch", lacht Slot. "Dat is alleen maar mooi, daar krijg je energie van. Na onze uitwedstrijd tegen Atlético Madrid kregen we ook complimenten, maar het is nog mooier als je wint en dat je zo goed speelt dat mensen er echt van genieten."