KAA Gent al na een helft klaar met Breiðablik Kópavogur, volgende ronde lonkt

26 oktober 2023 om 20:36

In de Conference League heeft KAA Gent donderdag een simpele overwinning geboekt. De Buffalo's haalden het met 5-0 van Breiðablik Kópavogur. Door de zege lonkt de volgende ronde naar Gent.

Met de komst van Breiðablik Kópavogur in de KAA Gent Arena kregen de Buffalo's de kans om terug vertrouwen te tanken na de 2-0 nederlaag tegen Cercle Brugge. De bezoekers speelden al drie weken geen competitievoetbal en de jongens uit IJsland dienden in de eerste helft als speelbal van de Buffalo's.

Gandelman – die nog eens mocht starten – opende al na tien minuten de score. De Gentse trein was vertrokken en denderde 45 minuten lang door. Vijf minuten na de openingsgoal verdubbelde Cuypers al de score. Het was van 17 augustus geleden dat de aanvaller nog eens de netten deed trillen. Cuypers had weer de smaak van het scoren te pakken en zijn tweede van de avond volgde snel. Tissoudali tekende voor de assist. Diezelfde Tissoudali zette vlak voor het rustsignaal de 4-0 op het het bord.

Overbodige tweede helft met scorende Orban
De tweede helft had eigenlijk ook schriftelijk afgelegd kunnen worden. De zege voor Gent was al zeker en de bezoekers konden ook in het tweede bedrijf geen vuist maken. Vanhaezebrouck gooide nog wat frisse spelers tussen de lijnen met Gerkens, Fadiga, Hong en Orban. Die laatste zette de forfaitscore op het bord. Het was meteen ook de eindstand, want Roef keerde nog een strafschop.

Door de oorlog tussen Israël en Palestina werd geschoven met het andere duel in Groep B, Maccabi Tel Aviv FC - Zorya Luhansk. KAA Gent voert nu de groep aan met zeven punten uit negen. Zorya Luhansk.staat tweede met vier op zes en Maccabi Tel Aviv FC derde met drie uit zes. De teller van Breiðablik Kópavogur staat na drie speeldagen nog op nul punten. Op 9 november staat de volgende Europese match in de Conference League voor Gent op het programma. Dan speelt het in IJsland tegen Breiðablik Kópavogur.